Jäger

Kennel

Wallbrings

Can you handle me...

Östra Greda Valentino

Född: 2014-05-21

Kön:Hane

Färg: Svart trefärgad

Svans: LS

Reg nr: SE37315/2014

HD: B/B

ED:  0/0

Ögon: UA (2014)

Ögon: UA (2019)

MH: Godkänd, skott 1

MT: Godkänd


KORAD LP1 SPH1 (BH BSL1) Östra Greda Valentino aka Jägermeister Jäger är en relativt högtempererad, miljöstark, snäll och stabil hane. Genuint social och glad i folk. Älskar att mysa och kela med alla. Han har goda drifter, bra kamplust och är väldigt atletisk med bra kroppskontroll. Med hans goda bruksegenskaper följer även en hel del jaktinstinkt.


Vi jobbar ständigt med antijakt träning som definitivt ger resultat, men jag får ha det i bakhuvudet hela tiden eftersom det ligger i hans natur. Vad jag än hittar på för tokigheter, så tycker Jäger det är kul. Han är en mångsidig hund som kan allt från att ”leka” skydd till att jobba som besökshund inom äldreomsorgen i vår kommun.


Vi tävlar i lydnad, bruks spår och BSL. Vi tränar agility och drag (både skidor och canicross). I år kommer vi nog prova på ytterligare hundsporter och tänker satsa lite mer på agility och Bruks spår. Jäger har en bra arbetsmotor, men önskar jag något mer av honom, så är det att han skulle behöva mer ”will to please”. Han är en kille som kan det mesta själv och är ganska förarhård. Jag har fått en del gråa hår på vägen, då han ibland har helt egna åsikter om hur träningen ska gå till. Det gäller att ha fantasi och överraska honom i träningen. När vi tränar spår t ex får det aldrig se likadant ut med belöningar, vinklar eller apporter för då kan han ånga på som en vildhäst eftersom han då tror sig veta hur spåret går!


Vår viktigaste uppgift är dock arbetet som Besökshundsteam i Karlskoga kommun. Vi blev examinerade hösten 2017 och jobbar sen dess mest mot demenssjuka äldre på våra sjukhem i stan. Från att ha haft grymt svårt att hälsa fint med fyra tassar i backen, så har Jäger växt in i sin roll och är bara lugn och fin med våra äldre. Han är helt enkelt som handen i handsken för mig och det är han som fått mig att fastna totalt för Aussien.


Matte Carina.

© Copyright. All Rights Reserved.