Wallbrings

Australian Shepherds

ÖSTRA GREDA THE SECRET OF PANDORA                                         Elsa

Elsa är chefen här hemma som håller ordning och ser till att alla sköter sig. Det bästa hon vet är att få ligga i soffan och mysa med husse eller att få simma i sjön om sommaren.

  (Klicka på bilden för mer info på SKK hunddta.)


Träning och tävling

Jag har ställt ut henne sparsamt men har planer på att ställa henne lite mer nu under 2020. 

Vi håller även på med rallylydnad, där har vi tagit oss titeln RLD N.  Elsa är rolig att träna med men när det gäller tävling så tappar hon lätt fokus och tycker inte att det är lika kul. Så vårt mål är just nu att ha lika kul på tävling som på träningen. Ett annat mål som vi har är att ev, satsa på viltspår och nosework. 


Mentalt

Elsa har ett godkänt MH där hon definitivt har både fördelar och nackdelar men hon hade kul enda jag kunnat önska är lite mer skärpa, hon är skottfast och en mycket trevlig hund socialt med allt och alla. En hund jag kan lita på till 100% i alla situationer. Vi har inte hunnit med att göra ett MT då hon nu fyller 4 år och för att klara av ett MT så krävs det att hunden har skinn på nosen och en starkare skärpa. Elsa är en mjukare variant som på andra vis är en helt okomlicerad hund i vardagen. Därför blev Jäger ett självklart val i Elsas andra kull. Jag ser så fram emot kullens MH för att se hur genetiken dominerar i viassa situationer.  


Hälsa

Hon har HD B/B och ED 0/0 samt ögonlyst UA innan parning. Är du intresserad av en valp från Elsa så hoppas jag att du kommer att både HD och ED röntgar din valp vid 1-2 års ålder så att jag som uppfödare kan utvärdera min avel. 


Kul fakta

Under STHLMs mässan 2019 var hon med och jobbade i barnens SKK som vett och etikett hund. Där visar hon fram en mycket trevlig sida, hon är social och lyhörd och trevlig mot allt och alla. Men det var en lång dag och vi var mycket trötta efter dagens slut så nästa år får Freya ta över stafett pinnen där. 


Elsa har även varit med och medverkat i en reklamfilm för vår samarbetsparter APTUS vilket hon klarade av med en stjärna i kanten. Denna upplevesle fick mig att inse att Elsa är en riktigt fantastisk hund som kan samarbeta med främmande människor, ovanliga ljud och miljöer under press.Följ oss för mer info