Wallbrings

Australian Shepherds

ÖSTRA GREDA THE BLACK PEARL                                RONJA

Ronja är min svarta pärla som ställer upp på allt. Hon är riktigt roliga att jobba med och tycker om att få lära sig nya saker.  (Klicka på bilden för mer info på SKK hunddta.)


Träning och tävling

Jag har ställt ut henne en del och det har gått riktigt bra så hon är fullcertad inför det svenska championatet. Nu har vi bara bruksmeriten kvar som vi jobbar med. Förhoppningsvis har vi vår titel till 2021.

Vi håller även på med rallylydnad men mest för skoj, det är trevlig gren att tävla i. Där har vi tagit oss titeln RLD N och tävlar nu i F klassen och kommer förhoppningsvis ta den titeln tills slutet på året. 


Mentalt

2018 gjorde vi vårt MH vilket hon klarade av riktigt fint. Hon gillade utmaningarna och var på topp hela dagen.

2019 gjorde hon sitt MT  och exteriörbeskrivning med trevliga resultat så hon är nu även KORAD. För mig är det en bra merit för en aussie och det är något jag hoppas på för alla mina hundar.


Hälsa

Hon har HD B/B och ED 0/1 men har aldrig påvisat några bekymmer så som hälta eller stelhet. Gällande ED status så är jag ganska säker på att det handlar om en skada pga av kraftig "krock" med Elsa i tidig ålder. Men man ska alltid ha som utgångspungt att det kan var ärftligt då man inte kan fastställa orsak till 100%.

Därför är det viktigt att Ronja paras med en fri hane ED 0/0 och att hennes avkommer blir röntgade både för HD och ED för att kunna utvärdera min avel. Hon är även ögonlyst UA innan parning.


Kul fakta

Under STHLMs mässan 2019 var hon med och jobbade i barnens SKK som vett och etikett hund. Där visar hon fram en mycket trevlig sida, hon är social och lyhörd och trevlig mot allt och alla. Hon tyckte även att det var trevligt med så mycket uppmärksamhet. 


Hon kommer med stor sannlikhet få jobbet nästa år igen.

 

Följ oss för mer info